Yenişehir’de KPSS genel tekrar programı başladı

• Yenişehir’de KPSS genel tekrar programı başladı
2022-08-25

Mersin Yenişehir Belediyesinin,  PEGEM Akademi iş birliğiyle Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adaylarına verdiği ücretsiz genel tekrar programı eğitimleri başladı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde verilen eğitimlere adaylar yoğun ilgi gösterdi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, 18 Eylül Pazar günü yapılacağı açıklanan KPSS için sınava girecek adayları yalnız bırakmadı. Genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarında verilen Türkçe, tarih, coğrafya, vatandaşlık, gelişim psikolojisi, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme ve değerlendirme ile program geliştirme ve öğrenme stratejisi eğitimi ile adaylar sınav öncesi genel tekrar yapma şansı yakalıyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle adaylar eksikliklerini de giderirken, bilgilerini de tazeliyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de eğitimlerin ikinci gününde adaylarla buluştu. Yenişehir Belediyesi olarak tüm gençlerin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Özyiğit, “ Önümüzdeki ay yapılacak KPSS’de her birinizin en iyi puanı almasını diliyorum. Zor bir süreç geçirdiniz. Bir önceki sınavda yapılan usulsüzlükler maalesef hala hafızalarda. Ancak onu geride bırakmalı ve sınava yüksek konsantrasyonla en iyi şekilde hazırlanmalısınız. Sınav öncesi sizlere destek olabilmek amacıyla PEGEM Akademi ile birlikte hızlandırılmış eğitim programı hazırladık. Umarım en iyi şekilde fayda alırsınız. PEGEM Akademiye de duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Sınavda sizlere başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Hızlandırılmış eğitimlerin kendileri için verimli olacağını dile getiren adaylar da desteklerinden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür etti.