Başkan Abdullah Özyiğit’e Yenişehirlilerden büyük destek

• Başkan Abdullah Özyiğit’e Yenişehirlilerden büyük destek
2024-03-06

Başkan Özyiğit, “Yenişehir halkçı belediyecilikle güvenli limanda olmaya devam edecek.”

Başkan Özyiğit, “UNICEF yetkilileri projemizi yerinde incelemek istediklerini söylediler.”

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, Bahçelievler, İnönü ve Akkent mahallelerinde Yenişehirlilerle bir araya geldi. Başkan Özyiğit’e mahalle buluşmalarında yoğun ilgi gösteren vatandaşlar desteğini yineledi. Başkan Özyiğit, “Yenişehir halkçı belediyecilikle güvenli limanda olmaya devam edecek. 5 yıldır ortak akılla, ortak çabayla hep birlikte çok şey başardık. Birer parçası olduğumuz kentimiz için sorumlulukla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Halkla buluşmalarında 5 yılda hayata geçirdikleri çalışmaları ve yeni dönem projelerini Yenişehirlilerle paylaşan Başkan Özyiğit, vatandaşların da görüşlerini alıyor.

Yenişehir halkı görüyor, inanıyor, güveniyor.”

“Stratejik planını halkın doğrudan katılımıyla hazırlayan Türkiye’deki ilk belediye olduk.” diyen Başkan Özyiğit, “Bugün birlikteyiz, birlikte olmaya da devam edeceğiz. Hatırlayın, 2019 yılında seçilir seçilmez 32 mahallemizin tamamında toplantılar düzenledik.  Sizleri dinledik. Bu kent için herkesin söyleyecek bir sözü vardır dedik. Mahallelerimizin eksikliklerini, kentimizin ihtiyaçlarını konuştuk.  Siz söylediniz, biz not ettik. 5 bin 70 talep aldık. Ve ardından vakit kaybetmeden harekete geçtik.  5 yıllık stratejik planımızı halkımızın önerileri ışığında yaptık.  Stratejik planını halkın doğrudan katılımıyla hazırlayan Türkiye’deki ilk belediye olduk. İkinci dönemimizde bunu yine yapacağız, halkımızla birlikte yol yürüyeceğiz. Plan ve projelerimizi bilimin rehberliğinde hazırlayarak uyguladık. Yenişehir halkı görüyor, inanıyor, güveniyor. Aynı anlayışla Yenişehir için çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Kurdukları KİGEM ve spor okullarında binlerce vatandaşa eğitimler verdiklerini hatırlatan Başkan Abdullah Özyiğit, “Yaşamın her alanında, herkes için sağlıklı hareket dedik. Spor okulları kurduk. Yoktu, şimdi var. 7 bin 500 çocuk ve gencimize eğitim verdik.  Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan, internet bağımlılığından uzak tutmaya çalıştık. Yenişehirli çocuklar, geleceğin yıldızları, geleceğin sporcuları olacak. Biz onlara inanıyoruz. Onları destekliyoruz.  KİGEM’i kurduk. 7’den 77’ye 6 bin 500 Yenişehirliye 21 farklı branşta sanat eğitimi verdik.  7 yaşında bale eğitimi alan da var. 40 yaşında resim kursuna gelen de var.” şeklinde konuştu.

“UNICEF yetkilileri projemizi yerinde incelemek istediklerini söylediler.”

Erken Çocukluk Gelişimi Projesi ile Yenişehir’den bir çoban ateşi yaktıklarını ifade eden Başkan Özyiğit, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu(UNICEF)’nun projlerini yerinde incelemek istediklerini hatırlattı. Özyiğit, “Çocuklarımız bizim hassas noktamız. Onlar bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın gelişimlerini desteklemek ve ebeveynleri eğitmek amacıyla 2019 yılında hayata geçirdiğimiz Erken Çocukluk Gelişimi Projesi ile Türkiye’de bir ilke imza attık.  Bu alanda proje geliştiren Türkiye’deki ilk kurum olduk.  İş birliği yaptığımız Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Ozana Ural, ‘Bu projenin meyvelerini belki 20 yıl sonra göreceksiniz. Yani kendi seçim dönemi dışına yatırım yapan ilk başkansınız’  dedi.‘Seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz,’ dedik.  Yenişehir’den bir çoban ateşi yaktık. Yolumuza devam ettik.  Projemiz kapsamında 2 BETEM inşa ederek, hizmete açtık. Bunlar da Türkiye’de ilk.  Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından davet aldık. Projemizi anlattık.  UNICEF yetkilileri projemizi yerinde incelemek istediklerini söylediler.  Umuyoruz ki tüm Türkiye’de uygulanacak, müfredata girecek.  İşte bizim Belediyecilik anlayışımız bu.  Örnek olan, ön açan işler yapmak.” şeklinde konuştu.

Yenişehir’e üç kütüphane kazandırdıklarını ve Mersin’in en büyük kütüphanesini de inşa edeceklerini söyleyen Başkan Özyiğit, “Gelişim değerlendirme uygulamaları yaptık.  Gelişimsel problemleri olan çocuklarımızı belirliyoruz.  Biliyorsunuz erken teşhis, erken tedavi hayat kurtarıyor.  Bebek Kütüphanesi açtık, Türkiye’de bir ilk oldu.  Ülkü Ongun Kütüphanesi açtık.  Nuri Ulusu Kütüphanesi açtık.  Çocuklarımız faydalanıyor, ders çalışıyorlar.  Hepsi de tıklım tıklım. İhtiyaç vardı, yaptık.  Yapmaya devam edeceğiz.  Şimdi de Mersin’in en büyük kütüphanesini yapıyoruz. GMK Bulvarı üzerinde, Mersin’in en yoğun, en güzel bölgesinde. Orada bir de çocuk kütüphanesi olacak. Kentimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.