Yenişehir Semt Polikliniği Hasta Kabulüne Başladı

• Yenişehir Semt Polikliniği Hasta Kabulüne Başladı
2019-07-16

-Yenişehir Belediyesi’nin tamamen kendi olanaklarıyla inşa ettiği 3 katlı modern bina,  Toros Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin semt polikliniği olarak hizmet vermeye başladı.  9 poliklinik ve 16 diş ünitesinin hizmet vereceği semt polikliniği, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak.

Yenişehir Belediyesi, Pirireis Mahallesi’nde Edip Buran Spor Salonu arkasında bulunan ve kendi mülkü olan binanın yerine 3 katlı modern bir bina inşa etmişti.

Daha önce Toros Devlet Hastanesi Semt Polikliniği’ne bina desteği sağlayan Yenişehir Belediyesi, yapımı tamamlanan 3 katlı binayı da bir protokolle sağlık kuruluşlarına devretti.

Yenişehir Belediyesi ile Kamu Hastaneleri Birliği arasında imzalanan protokol gereğince bina Toros Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin semt polikliniği olarak hizmet verecek. Poliklinikte dahiliye, kulak burun boğaz, göz, çocuk sağlığı, cildiye, üroloji ve fizik tedavi dallarının da aralarında olduğu 16 klinikte uzman doktorlar hasta kabulü yapacak. Ayrıca laboratuar ve röntgen birimi de hizmet verecek. Semt polikliniğinde 16 diş ünitesi de hizmet verecek.

‘5 YILDIZLI BİR HASTANE GÖRECEKSİNİZ’

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Cemil Kul, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Naciye Güleç Gök, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Serkan Kılınç ile birlikte semt polikliniğini gezdi.

Semt polikliniğinin 16 Temmuz Salı günü itibariyle hasta kabulüne başladığını kaydeden Abdullah Özyiğit,  “Pirireis Mahallesi, Palmiye Mahallesi, Gazi Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi hatta Akdeniz’e bağlı Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza bir müjdem olsun. Bölgelerindeki sağlık tesisi açılıyor.  Edip Buran Spor Salonu arkasında poliklinik yıkılmıştı. Yeniden yapıldı. Buranın Sağlık Müdürlüğü’ne devri ile ilgili protokol bir yıldır tamamlanamamıştı. Biz göreve gelir gelmez sıkıntı var mı dedik, sıkıntı görmedik, hemen attık imzayı. ‘Hemen verin hizmete’ dedik. 9 poliklinik var, röntgen laboratuarı var,  normal laboratuarı var, 16 diş ünitesi var. Hepsi sıfır. Gittiğinizde 5 yıldızlı bir hastane göreceksiniz.  Dört dörtlük hale getirilmiş, bütün personeli atanmış, çok güzel bir tesis bu haftadan itibaren hasta kabul etmeye başladı.  Ağustos’un ilk haftasında da resmi açılışını yapacağız” dedi.