Başkan Abdullah Özyiğit, şampiyon takımı karşıladı

• Başkan  Abdullah Özyiğit, şampiyon takımı karşıladı
2022-05-17

İzmir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası finalinde Çankaya Üniversitesi'ni mağlup ederek, şampiyonluğa ulaşan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi U16 basketbol takımı Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası önünde coşkuyla karşılandı.

Büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi U16 basketbol takımı kent döndü. Şampiyon takımı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte Kulüp Asbaşkanı Ali Adalıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Gül Akyürek Balta, Genel Koordinatör Ender Ünlü, A Takım Menajeri Aslı İnceer, Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu, Yardımcı Antrenör Arzu Akay, Yenişehir Belediyesi ve kulüp çalışanları ile sporcuların aileleri karşıladı. Başkan Abdullah Özyiğit, çocukları ve gençleri spora teşvik etmek ve onlara destek vermek amacıyla Yenişehir Belediye Meclisinde alınan karar gereği şampiyon olan takımın her bir oyuncusuna yarım altın hediye etti.

Biz geçmişi çok eski bir takım değiliz ancak inançlı ve bilimsel gerçeklerle hareket ediyoruz.”

İnancı başarıyla taçlandırdıkları için ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi U16 takımı oyuncularını tebrik eden Başkan Özyiğit, “Başardık ama bu daha yolun başı” diyerek şöyle konuştu: “Şuanda şampiyonu ağırlıyoruz, onları kutluyoruz. 16 yaş kategorisinde 16 takımın katıldığı turnuvada rakiplerini tek tek yenerek, Türkiye şampiyon oldular. Aynı gün iki final oynadık, A takımımızla lig ikincisi olduk ama kadroda 4 sakat oyuncu vardı. 2 tanesi daha önce diğer ikisi yarı finalde sakatlandı. Öyle olmasaydı sonuç belki de farklı olacaktı, sporun içinde bunlar var. Ancak tüm Türkiye, final maçında 16 yaşındaki Asya’ya tanıdı. 2 dakika 30 saniye oynadı ve 5 sayı attı. Biz geçmişi çok eski bir takım değiliz ancak inançlı ve bilimsel gerçeklerle hareket ediyoruz. Türkiye Kupası’nı tarihinde ilk defa Mersin’e getiren takım ÇBK Yenişehir Belediyesi oldu. Sayın Gül Akyürek ve Ali Adalıoğlu buradalar. Başkanımız Serdar Çevirgen’e de çok teşekkür ediyoruz. İmkânları çok yüksek bir tesisimiz var. Başardık ama bu daha yolun başı, yolumuz uzun ve heyecanımız yüksek. Bu heyecanı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Kentin takımlarına sahip çıkması gerekiyor. Yenişehir’de sporu, sanatı ve kültürel faaliyetleri egemen kılacağız. Şuan voleybolda 5 bin sporcuyu ağırlıyoruz. CNR EXPO Fuar Merkezde müsabakalar devam. Spora olan yatırımımız ve katkımız devam edecek. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Anne ve babalarınız başta olmak üzere emek veren hocalarınıza da çok teşekkür ediyoruz. İnancı, başarıyla taçlandırdığınız için sizleri kutluyoruz. Önümüzdeki sezon kentimizi, ülkemizi Euroleague’de temsil edeceğiz. Sizleri güveniyoruz. Yenişehir halkı adına sizleri kutluyorum”