Başkan Özyiğit, merkez ve kırsal mahallelerde kadınlarla buluştu

• Başkan Özyiğit, merkez ve kırsal mahallelerde kadınlarla buluştu
2024-03-09

Başkan Özyiğit, “Yerel Eşitlik Eylem Planımızı hazırlıyoruz”

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde merkez ve kırsal mahallelerde kadınlarla bir araya geldi. Başkan Özyiğit, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla uygulanacak politika, strateji ve projeleri içeren Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırladıklarını söyledi.

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilk olarak Emirler ve Çavak’ta kırsal mahallelerde yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Başkan Özyiğit, daha sonra Palmiye, Dumlupınar, Cumhuriyet, Limonluk ve Güvenevler mahallelerinde düzenlenen etkinliklerde kadınlarla buluştu.

“Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı 2021 yılında imzaladık.”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Abdullah Özyiğit, kadınlara çiçek hediye etti. 2019 yılında göreve geldikten sonra Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kurduklarını ve kadınlara yönelik çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Başkan Özyiğit, “Göreve geldikten hemen sonra Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından başlatılan ve yaşamın her alanında kadın ve erkek eşitliği için izlenebilecek somut yöntemler sunan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı 2021 yılında imzaladık.  Mersin’de ilk kez, önce kurum personellerimize ve ardından vatandaşlarımıza yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verdik. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren Eşitlik Birimimizle, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla uygulanacak politika, strateji ve projeleri içeren Yerel Eşitlik Eylem Planımızı hazırlıyoruz.” dedi.

“Kadın emeğini görünür kılıyoruz”

Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı ve Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile kadınlara destek verdiklerini kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, Mersin Barosu ile yaptıkları iş birliğinin önemine de vurgu yaparak şunları söyledi: “Belediyemizdeki 30 müdürümüzün 16’sı ve bir başkan yardımcımız kadın. Sahip oldukları uzmanlık, yetenek ve özverileriyle bu görevlere geldiler. Kendilerine başarılar diliyor, her biriyle gurur duyuyorum.  Mersin Barosu ile ekonomik, fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet türlerine maruz kalan çocuk ve kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal destek verilmesi ile ilgili iş birliği protokolünü 2022 yılında imzaladık.  Kadın üreticilerin emeğinin değerlendirdiği Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarımızı açtık.  Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizde kadın arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ürettikleri ürünleri markalaştırarak, emeklerinin karşılığını almaları noktasında yanlarında oluyor ve emeklerini görünür kılıyoruz.”

“Kadın Danışma Merkezi’mizi hayata geçirdik.”

Forum Alışveriş Merkezi güneyinde açtıkları ek hizmet binasında Kadın Danışma Merkezi de kurduklarını söyleyen Başkan Özyiğit, “Kadınlara mesleki eğitim ve beceri kursları vererek, kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları için farklı alanlarda çeşitli eğitimler vermeye devam ediyoruz. Yine kadınlar için kişisel gelişimlerine yönelik kurslarımızla desteklerimizi sürdürüyoruz. Sadece kadınların faydalanabileceği psikososyal destek dahil her alanda kadınların yanında olacağımız Kadın Danışma Merkezi’mizi hayata geçirdik.  Ayrıca kadınlara yönelik şiddeti ve cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla İstanbul Sözleşmesi’ni kitapçık haline getirerek, yeni evlenen çiftlerimize verdik.” diye konuştu.