Kurban Satış Alanı İçin Kuralar Çekildi

• Kurban Satış Alanı İçin Kuralar Çekildi
2019-07-25

Yenişehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan satışı yapacak satıcılar için Deniz Mahallesi’nde kurban satış alanı tahsis etti. Satıcıların kullanacakları alanlar kura ile belirlendi.

11 Ağustos-24 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdüren Yenişehir Belediyesi, kurbanlık satış alanlarını tek noktada topladı. Yenişehir Belediyesi, yerleşim yerlerinin arasında kalmaması, ulaşımın ve nakliyenin daha rahat olması kriterlerini göz önüne alarak Deniz Mahallesi 26. Cadde doğusundaki (Kocavilayet dolmuşlarının son durağının karşısı) boş araziyi kurban satış alanı olarak belirledi.

Kurban satış alanında 105 satış noktası oluşturuldu. 89 adet satış noktasını kullanacak satıcıların kullanacağı yerler kura ile belirlendi. Kura çekimine çeşitli illerden besiciler ve satıcılar katıldı.

Kura çekimine katılan besiciler ve satıcılar, kurban satış yeri olarak belirlenen arazinin doğru tercih olduğunu söyledi.

Kurban fiyatlarının geçen yıla göre 200 ila 300 lira arasında artacağına değinen satıcılar, bu yıl kurbanlık küçükbaş hayvan fiyatlarının 1300 liradan başlayıp 2500 liraya kadar çıkacağını söyledi.

Yenişehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ile birlikte yürüteceği çalışmalarla kurban satış alanının hem satıcılar, hem alıcılar açısından daha düzenli ve konforlu olmasını sağlayacak. Deniz Mahallesi’ndeki kurban satış alanı ayrıca Kurban Bayramı boyunca kesim alanı olarak da kullanılacak.

Yenişehir Belediyesi vatandaşların kurbanlarını kesebilecekleri alanları da belirledi. Kurban kesim alanları şöyle:

Barbaros Mahallesi - Perşembe Pazarı, Akkent Mahallesi - Semt Pazarı, Hürriyet Mahallesi - Dere Boyu Semt Pazarı, Yenişehir Belediyesi Batısı, Eğriçam Mahallesi - Salı Pazarı, Fuat Morel Semt Pazarı Mobil Sistem Kesimli, Çiftlik (Merkez), Deniz Mahallesi Kocavilayet Dolmuş Durağı yanı indirici merkez karşısı.