Yenişehir Belediyesi depremden etkilenen çocukları unutmuyor

• Yenişehir Belediyesi depremden etkilenen çocukları unutmuyor
2023-02-17

Mersin Yenişehir Belediyesi hem afet bölgesinde hem de Mersin’e gelen depremzedelere yönelik çalışmalarını sürdürürken, çocukları da unutmuyor. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Yenişehir Belediyesi Akademi’de hazırlanan çocuk oyun alanlarında deprem bölgesinden gelen çocuklara destek veriliyor. Yenişehir Belediyesi ayrıca çocuklara yönelik Atölye Temelli Psikososyal Destek Uygulaması da başlattı.

Depremzede aileler Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne gelerek, ihtiyaç duydukları malzemeleri alırken, çocukları da aynı merkezde hazırlanan oyun alanında yaşıtlarıyla eğlenceli vakit geçiriyor. Tüm bu süreçlerde Yenişehir Belediyesi bünyesindeki psikologlar ve çocuk gelişim uzmanları da çocuklara eşlik ediyor. Çocuklara moral vermek ve yaşadıkları bu zorlu süreci atlatabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Yenişehir Belediyesi, çocuklara renkli ve eğlenceli alanlar hazırladı.

“Eğitim Yuvası”  olarak tanımlanan ve okul öncesi gelişimsel desteklerin verildiği Yenişehir Belediyesi Akademi’de depremzede çocuklar için Atölye Temelli Psikososyal Destek Uygulaması da başladı. Yenişehir Belediyesinin depremzede yurttaşlar için hazırladığı barınma yerlerinde kalan ailelerin çocukları servislerle Yenişehir Belediyesi Akademi’ye getiriliyor. Burada çocuklar resim çizerek, yaşıtlarıyla renkli oyunlar oynuyor. Psikologlar ve çocuk gelişim uzmanları da çocuklarla vakit geçirerek, davranışlarını analiz ediyor. Çocuklara oyuncaklar ve çeşitli eğitim materyalleri de hediye ediliyor.

“Profesyonel bir şekilde destek vermemiz gerekiyor.”

Çocukların hassas bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Onlar bizim gözbebeklerimiz, çok hassas bir süreçten geçiyorlar. Onlara profesyonel bir şekilde destek vermemiz gerekiyor. Yenişehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilk olan Erken Çocukluk Gelişimi Projesi ile zaten çok kıymetli bir altyapımız var ve bilgi birikimi yüksek deneyimli bir ekibimiz var. Tüm imkanlarımızı çocuklarımızın hizmete sunduk. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yenişehir’de de yaraları birlikte sarıyoruz.” dedi.