Yenişehir Belediyesi ile Tüm Bel -Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

• Yenişehir Belediyesi ile Tüm Bel -Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
2021-12-14

Mersin Yenişehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel -Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre kadın memurlar kadın mücadelesi açısından önem taşıyan 8 Mart ve 25 Kasım’da ücretli izinli sayılacak, aile içinde şiddet uygulayan memurun maaşı ve sosyal hakları eşine ödenecek. Ayrıca sözleşmeyle Sosyal Denge Tazminatı da yüzde 100’den,  yüzde 120’ye çıkartıldı.

Mersin Yenişehir Belediyesi ile yetkili memur sendikası olan Tüm Bel-Sen arasında 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile Tüm Bel- Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay tarafından imzalanan sözleşmede belediyede memur ve sözleşmeli memur olarak görev yapan çalışanların ücretleriyle, sosyal haklarında düzenlemeler yapıldı. Sözleşmede kadın çalışanlarla ilgili pozitif ayrımcılık içeren maddeler de yer aldı. Buna göre kadın çalışanlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ve 25 Kasım Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nde ücretli izinli sayılacak.  Aile içinde şiddet uygulayan çalışanın maaşının ve sosyal haklarının eşine ödenmesi de sözleşmede yer aldı. Yenişehir Belediyesi ayrıca çalışanların çocuklarına yönelik kreş olanağı sağlanması konusunda gerekli adımları atmayı da taahhüt etti.

Başkan Özyiğit: “Emek verirsek hayat güzelleşir”

Toplu sözleşmesi imza töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mutlu bir biçimde yaşamak için herkesin görevi ve sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Özyiğit, “Vatandaşlarımızın o görev ve sorumluluğu yerine getirip hak ettiği ücreti alarak kimseye muhtaç olmadan, kimseye boyun eğmeden, çocuklarının eğitimini, ailesinin yaşamını ve en azından asgari refahını sağlayabilecek biçimde yaşaması en büyük hedefimiz. Bizim gibi kurumlar kente hizmet ediyor. Bizim sorumluluğumuz bütün kentin sorumluluğu. Kendi yaşam alanımızı kendimiz oluşturuyoruz, kendi yaşam alanımıza hizmet ediyoruz. Burada saygıyı, sevgiyi, mutluluğu, huzuru birlikte oluşturabiliriz. Bunun için esas sorumlu yer burası. Bunu doğru şekilde yaparsak tüm topluma da kademe kademe yayılır diye düşünüyorum. Çalışıp, emek verirsek hayat güzelleşir.  Gönlümüz ferah bir biçimde bu imzaları atıyoruz. Emeklerinize sağlık. Bütün çalışma arkadaşlarıma huzurlu,  güzel günler diliyorum. İnşallah her şey çok güzel olur” dedi.

Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Özbay: “Emekçi dostu başkan”

Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay da Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in emek ve emekçi dostu belediye başkanı olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde belediyelerin gelirlerinin ve İller Bankası paylarının düştüğünü bildiklerini ifade eden Özbay, “Ama sizin buradaki emekçilere hakkını kanuni çerçeve içerisinde vereceğinizi de biliyoruz. Onunla ilgili en küçük bir şüphemiz de yok. Bu toplu sözleşmenin imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sendikal bakış açımız iş yeri yaşayacak ki emekçi de yaşasın. Bu karşılıklıdır. Sizin emek ve emekçi dostu olmanızdan dolayı haklarını vereceğinizi biliyoruz. Bu anlamda teşekkür ederiz”  diye konuştu.