Yenişehir Belediyesi minik bilim kahramanlarını buluşturuyor

• Yenişehir Belediyesi minik bilim kahramanlarını buluşturuyor
2023-05-04

Mersin Yenişehir Belediyesi, Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League Explore Yenişehir Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 6 Mayıs Cumartesi günü Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festivalde Mersin ve Adana’dan 18 takım ürettikleri yenilikçi fikirleri katılımcılarla paylaşacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Üreten, sorgulayan ve geleceğe yön verecek çocuklarımız projeleriyle bu festivalde olacak. Tüm hemşehrilerimizi festivale bekliyoruz” dedi.

“Yenişehir’de enerjimizi bilimden alıyoruz sloganıyla Mersin Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Explore Yenişehir Festivali hafta sonu geleceğin bilim insanlarını bir araya getirecek.  Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan ve Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST LEGO League Explore Programının 9. sezonu Yenişehir’de başlıyor. Festival,  Cumartesi günü  11.30-15.00 saatleri arasında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Minik bilim kahramanı çocuklar, enerjinin üretilmesi, depolanması, dağıtılması ve tüketilmesine yönelik yeni bilgiler keşfederek, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı üzerine projeler ve fikirler üretti. Hazırladıkları proje fikirlerini kodlama becerilerini kullanarak hareketli parçalar ile renklendiren minik bilim kahramanları, festival günü diğer takımlarla bir araya gelerek çalışmalarını gönüllü gözlemciler ile paylaşacak. Takımların çalışmalarını sergileyeceği festivalde ayrıca katılımcı çocuklara yönelik STEM alanında eğlenceli etkinliklerde yürütülecek. Çocukların erken yaşta bilime duydukları ilgiyi destekleyebilmek adına festivalin sonunda her çocuğa bir madalya ve her takıma ödül verilecek.

“Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” programı hakkında

Çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme becerilerini geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü kapsamlı STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) programlarından birisi olan FIRST LEGO League Explore, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak gerçekleşiyor. 2023 yılında 100’ü aşkın ülkede 163 binden fazla çocuğu STEM çalışmalarıyla buluşturan FIRST LEGO League Explore, Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gönüllüler ve yerel ortaklık desteği veren kurumların katkısıyla 2014 yılından beri düzenleniyor. Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Explore festivallerine takım koçları rehberliğinde hazırlanan çocuklar, LEGO® Education robot setini kullanarak temaya uygun olarak tasarladıkları model ile yaratıcı çözüm önerilerini ve Anlat Bana Poster’leri ile takım çalışmalarını paylaşmak için bir araya geliyorlar. Bu sezon, 17 farklı şehirde düzenlenen 39 festivale Türkiye’nin farklı illerinden toplam 475 takım katılıyor. Festivaller, 1 Nisan – 11 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Explore rekabetçi olmayan, el becerisi gerektiren, 6-10 yaş arası çocuklar için günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme becerileri geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü keyifli bir STEM programıdır.