Yenişehir Belediyesi tiyatro oyunuyla temiz çevre farkındalığı yaratacak

• Yenişehir Belediyesi tiyatro oyunuyla temiz çevre farkındalığı yaratacak
2021-12-21

Mersin Yenişehir Belediyesi “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor” adlı interaktif tiyatro oyunu ile temiz çevre konusunda farkındalık yaratacak.

Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları Volkan Güneri ve Çağlar Ekinci’nin sahneleyeceği oyun ile çocuklara çevre bilinci aşılanacak.  “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor”  tiyatro oyunu 22 Aralık Çarşamba(yarın) günü saat 14.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde minik çevrecilerle buluşacak.  5 -10 yaş grubu çocuklara yönelik tiyatro oyununda Can ile Cem adlı iki oyun kahramanı evsel atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiğini ve doğru atık yönetiminin önemini anlatacak. Atıkların ayrıştırılması ile doğanın korunacağı mesajı verilen interaktif oyunda minik tiyatro izleyicileri de oyuna dâhil olacak.

Başkan Özyiğit “Çocuklarımız hem sanatsal etkinliğe katılmış olacak hem de temiz çevrenin önemini anlayacak.”

Doğru atık yönetimi eğitimlerinin erken yaşlarda verilmesinin önemine dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sıfır Atık Projemiz kapsamında hemşehrilerimizle birlikte hareket ediyoruz. Evsel atıkların ayrıştırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Atıkların geri dönüşümünü sağlıyoruz. Tabi bu konuda vatandaşlarımızın ve özellikle de çocukların bilinçlendirilmesi çok önemli.  Temiz çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çok anlamlı bir tiyatro oyununu sahneliyoruz. Çocuklarımız hem sanatsal etkinliğe katılmış olacak hem de temiz çevrenin önemini anlayacak. Doğru atık yönetimi eğitimlerinin erken yaşlarda verilmesi çok daha etkili oluyor. Dolayısıyla hemşehrilerimizi çocuklarıyla birlikte tiyatro oyunumuza bekliyoruz.” dedi.