Yenişehir Belediyesi yardım kampanyasını üst noktaya taşıdı

• Yenişehir Belediyesi yardım kampanyasını üst noktaya taşıdı
2023-02-11

Mersin Yenişehir Belediyesi, Yardım Depolama Merkezi kurdu

Depremin yararlarını sarmak için çalışmalarını sürdüren Yenişehir Belediyesi, Belediyeye ait Fuar Merkezi’nde Yardım Depolama Merkezi kurdu. Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yardım malzemeleri tasnif edilerek, düzenleniyor. Yardımlar daha sonra Mersin’e gelen depremzedelere ve ihtiyaca göre planlı olarak deprem bölgelerine gönderilecek.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde deprem nedeniyle Mersin’e gelen yurttaşlar için  “Giysi Evi” açan ve iki günde binlerce depremzedeye hizmet sunan Yenişehir Belediyesi, bölgeye de temel ihtiyaç malzemelerini sevk etmeye devam ediyor.  Dün Adıyaman’ın Gölbaşı ve Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine mobil mutfak kuran Yenişehir Belediyesi, yaraları sarmak için çalışmalarını üst noktaya taşıdı. Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde kurulan Yardım Depolama Merkezi ile afetzedelere ulaştırılacak temel ihtiyaç malzemeleri burada tasnif edilecek. İlk olarak İstanbul Kartal Belediyesi ve Ankara Çankaya Belediyesi tarafından gönderilen yardım tırları Yenişehir Belediyesinin Yardım Depolama Merkezi’ne ulaştı. Onlarca gönüllü de Yardım Depolama Merkezi’ne gelerek, yardım malzemelerini indirme ve düzenleme çalışmalarına katıldı.

Başkan Abdullah Özyiğit de gönüllülerle çalışmalara destek verdi

Merkezde incelemelerde bulunan ve gönüllülerle birlikte çalışmalara destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’imize ulaşan Kartal ve Çankaya belediyelerimizin yardım malzemesi taşıyan tırlarını karşıladık. Arkadaşlarımız ve gönüllülerimizle malzemeleri tasnif ediyoruz. Mersin deprem bölgesinin bir adım sonrası. Dolayısıyla bölgemize çok sayıda insan geliyor. Gelen yurttaşlarımızın barınmaları ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Burada bir iyiliğe de aracı oluyoruz. Bugün Kartallı, Çankayalı vatandaşlarımızın desteğini halkımızla buluşturuyoruz. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’mizde 3 bin metrekarede oluşturduğumuz ‘giysi evi’mizle yurttaşlarımıza destek veriyoruz. Bölgeye temel ihtiyaç malzemelerini planlı olarak gönderiyoruz. Bu duyarlılığı gösteren Türkiye’min dört bir yanında vatandaşlarımıza, vicdanlı Türk milletine buradan teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza katkı sunan tüm gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.