Yenişehir Belediyesinin Almanca kursu başladı

• Yenişehir Belediyesinin Almanca kursu başladı
2021-04-21

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından yetişkinlere yönelik açılan Almanca kursu başladı. Yenişehir Belediyesi Akademide A1 seviyesinde verilen eğitimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Daha önce İngilizce, İspanyolca ve Rusça dil kursları ile vatandaşların dil eğitimine katkı sunan Yenişehir Belediyesi Akademi, A1 seviyesinde açtığı Almanca kursunun eğitimlerine başladı. Yetişkinlere yönelik açılan ve büyük ilgi gören Almanca kursu pandemi kurullarına uygun şekilde veriliyor.

Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi eğitmenleri tarafından haftanın beş günü 13.30 - 16.00 saatleri arasında verilen kurslar toplam 120 saat sürecek. Devam zorunluluğu olan kursların sonunda katılımcılara Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen sertifika verilecek.  Böylelikle kursiyerler aldıkları sertifika ile temel düzeyde Almanca eğitimi aldıklarını belgeleyebilecek.  Yoğun ilgi gören A1 seviyesindeki Almanca kursu tamamlandıktan sonra A2 seviyesinde de sınıflar oluşturulacak.