Yenişehir'de Covid-19'a Karşı Yeni Çözüm

• Yenişehir'de Covid-19'a Karşı Yeni Çözüm

Covid–19 korona virüsünün yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında Yenişehir Belediyesi ilçe genelinde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürüyor. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatlarıyla ekipler, holder ilaçlama makinesi ile kentin farklı noktalarını insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla periyodik olarak dezenfekte ve sterilize ediyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de can kayıplarına neden olan ve hızla yayılan yeni tip korona virüsüne karşı Yenişehir Belediyesi, hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarına kararlılık ve titizlilikle devam ediyor. Türkiye’de henüz virüs vakalarına rastlanmadan çalışmalarına başlayan Yenişehir Belediyesi, virüsün yayılımını olabilecek en az seviyeye indirmek için bütün olanaklarını seferber ediyor.

YENİŞEHİR HOLDERLE İLAÇLANIYOR

Bünyesinde oluşturduğu ekiplerle hizmet binalarını, pazar yerlerini, cadde ve sokakları, eczaneleri, kamu, kurum ve kuruluş binalarını, okulları, halk otobüslerini, taksi duraklarını ve servis araçları gibi yoğun olarak kullanılan yerleri düzenli olarak dezenfekte eden Yenişehir Belediyesi son olarak holder ilaçlama makinesi ile de sokak, cadde ve kalabalığın yoğun olduğu bölgelerde ilaçlama yaptı.

DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI ARTTIRILARAK DEVAM EDECEK

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ilaçlama çalışmalarının Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı onaylı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen kokusuz ürünlerle yapıldığını ve dezenfeksiyonun periyodik olarak tekrarlandığını söyledi. Halk sağlığını korumak ve salgının yayılmasını önlemek için dezenfeksiyon çalışmalarını arttırarak devam edeceklerini vurgulayan Başkan Özyiğit, vatandaşlardan da ev kal çağrılarına uymaları gerektiğini ifade etti. Başkan Özyiğit, “Bizler görev başındayız, sizler de evde kalın’ dedi.