Yenişehir Belediyesi yardımseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor

• Yenişehir Belediyesi yardımseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor
2022-08-05

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Mersin Yenişehir Belediyesi hayata geçirdiği Yenişehir Dayanışma Köprüsü uygulamasıyla yardımsever vatandaşların evlerinde kullanmadığı veya kullanmaktan vazgeçtiği kullanılabilir durumdaki eşyalarını evlerinden alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Yardımsever vatandaşlar ve ihtiyaç sahipleri arasında dayanışma köprüsü kuran Yenişehir Belediyesi, talepte bulunan ailelere ev eşyası ulaştırıyor. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yönetim anlayışını oluşturduğu 6 temel ilkeden biri olan “Dayanışma” ilkesi kapsamında Yenişehir’de dar gelirli ailelere sosyal yardımlar devam ediyor. Yenişehir Dayanışma Köprüsü uygulamasıyla yardımsever vatandaşların bağışladığı kullanılabilir durumdaki ev eşyalarını teslim alan Yenişehir Belediyesi bakımlarını yaparak yenilediği bu eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Eşya bağışı veya talebinde bulunmak isteyenler Yenişehir Halk Masası’na ulaşıyor

Evlerinde kullanmaktan vazgeçtiği kullanılabilir durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, mutfak eşyası gibi her türlü ev eşyasını ihtiyaç duyanlara ulaştırmak isteyen vatandaşlar 444 33 54 numaralı telefondan Yenişehir Halk Masası’na başvuruyor. Belediye ekipleri de kullanılabilir durumda olan eşyaları vatandaşların evlerinden alıyor ve titiz bir temizlikten geçiriyor. Yenişehir Halk Masası üzerinden yardım talebi oluşturan vatandaşların evinde inceleme yapan Sosyal Hizmet Ekipleri de, ihtiyaç duyulan eşyaları belirliyor ve o eşyalar belediye ekiplerince ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Yenişehir Belediyesinin çalışması sayesinde yardımsever vatandaşlar hem bağışların en doğru kişiye ulaştığından emin oluyor hem de ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor.